Ga naar de inhoud
Voetbal

Real-coach waarschuwt voor heel ManCity, niet alleen Haaland

Real Madrid moet in de halve finale van de Champions League niet alleen spits Erling Haaland afstoppen, maar heel Manchester City. Daarvoor waarschuwde coach Carlo Ancelotti van de titelhouder uit Madrid voorafgaand aan het eerste duel tussen de twee ploegen, dinsdag in de Spaanse hoofdstad. Bij tegenstander Manchester City is de Noorse aanvaller dit seizoen topscorer met 51 doelpunten in 45 wedstrijden, waaronder 12 in acht wedstrijden in de Champions League.

"Haaland is absoluut een heel gevaarlijke speler", zei de Italiaanse trainer. "Hij laat indrukwekkende kwaliteiten zien, vooral op het gebied van scoren. Hij is zeker een bedreiging. Maar over Haaland praten betekent dat we het niet hebben over het gehele team dat goed voetbal speelt, goed aanvalt en verdedigt en ideeën heeft."

Ancelotti zegt dat Real zich niet voorbereidt op een wedstrijd om alleen Haaland af te stoppen, maar een heel team, dat niet te stoppen lijkt. "Maar ik denk dat we kansen hebben op een gelijkwaardige wedstrijd, een die we kunnen winnen", aldus de coach van de veertienvoudig winnaar van de Champions League en voorloper Europa Cup 1.

Klein voordeel

De tegenstander heeft volgens Ancelotti meer mogelijkheden dit jaar met Haaland in de ploeg. "Ze kunnen nu meer voordeel halen uit lange ballen, omdat ze een grote aanvaller hebben en daarachter is Kevin De Bruyne, dus ze kunnen ook veel ballen in de lucht winnen. Ze hebben hun spel niet aangepast, ze spelen nog steeds heel georganiseerd achterin en zijn goed in balbezit."

Ancelotti benadrukte dat verdedigen het belangrijkste is in het eerste duel in de halve finale. "Als je goed verdedigt, is het ergste dat kan gebeuren dat je gelijkspeelt", zei de Italiaan die met Real Manchester City vorig jaar de weg versperde naar de finale met twee late treffers van Rodrygo en een doelpunt van Karim Benzema in de verlenging. "Vorig jaar kregen we tegen Manchester City vijf doelpunten tegen, maar maakten we er zes. Ik zou ervoor tekenen als we dat scenario dit jaar herhalen."

De coach hoopt met een klein voordeel volgende week naar Manchester te kunnen reizen. "Ik bedoel daarmee niet alleen in de uitslag, maar ook in houding, het mentale deel van het spel. Als je goed speelt en het je tegenstander lastig maakt en in problemen brengt, is dat een mentaal voordeel. We moeten goed spelen en hen onder druk zetten in de tweede wedstrijd."

Bron: ANP