Ga naar de inhoud
Voetbal

Ancelotti prijst zijn Brazilianen na bekerwinst met Real Madrid

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti loofde nadrukkelijk zijn twee Braziliaanse buitenspelers Vinícius Júnior en Rodrygo na de 2-1-zege in de finale van het Spaanse bekertoernooi op Osasuna. "Zij maakten vandaag het verschil", zei de Italiaan, die een korte viering van het bekersucces voorzag. "We zullen het een beetje vieren. Niet te veel. En dan gaan we werken naar dinsdag." Dan neemt Real Madrid het in de halve finales van de Champions League op eigen veld op tegen Manchester City.

"Vini bracht Osasuna uit balans en Rodrygo maakte de doelpunten", keek de gelauwerde coach terug op de eindstrijd in de Copa del Rey in Sevilla. Madrid leidde al na 2 minuten na een solo van Vinícius en de afronding door zijn landgenoot. Osasuna maakte na een klein uur gelijk. Maar in de 70e minuut zorgde Rodrygo voor een nieuwe voorsprong die werd behouden tot het eindsignaal.

Ancelotti wees op de zware weg die zijn ploeg had afgelegd richting finale met onder meer overwinningen op Atlético Madrid en FC Barcelona. "Deze bekerwinst komt op een belangrijk moment. We hebben er het hele seizoen voor geknokt. Het is een verdiende prijs gezien de clubs waar wij van hebben gewonnen."

"Hij is moeilijk te verdedigen, ik weet zeker dat hij Manchester City ook pijn gaat doen", sprak Osasuna-coach Jagoba Arrasate over Vinícius. "En Rodrygo maakte er twee. We hebben het over twee van de beste voetballers in de wereld. Real Madrid verdient deze beker, maar ik ben trots op mijn spelers."

Bron: ANP