Ga naar de inhoud
Voetbal

Gözübüyük fluit Europees duel in aanloop naar PSV - Ajax

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft donderdag in Frankrijk de leiding over de return tussen OGC Nice en FC Basel in de kwartfinales van de Conference League. De Europese voetbalbond UEFA stelde Gözübüyük aan voor dit Europese duel. Dennis Higler en Jeroen Manschot fungeren als videoarbiters.

Het eerste duel tussen FC Basel en Nice, afgelopen week in Zwitserland, eindigde in 2-2. De return begint om 21.00 uur. De winnaar neemt het in de halve finales van het derde Europese bekertoernooi op tegen Fiorentina of Lech Poznan, de Poolse club van trainer John van den Brom. AZ kan zich ook plaatsen voor de halve finales, maar de ploeg van trainer Pascal Jansen moet dan donderdag voor eigen publiek wel een 2-0-achterstand tegen Anderlecht zien weg te werken.

De 37-jarige Gözübüyük heeft drie dagen na zijn Europese optreden in Nice ook de leiding over de topper in de Eredivisie tussen PSV en Ajax. De KNVB maakte dat maandag al bekend. Inzet van het duel in Eindhoven (aftrap 14.30 uur) is de tweede plaats in de Eredivisie. Beide clubs hebben nu 62 punten, Ajax staat op basis van een iets beter doelsaldo boven PSV.

Bron: ANP