Ga naar de inhoud
Eredivisie

FC Groningen nog dichter bij degradatie na verlies bij RKC

FC Groningen lijkt nauwelijks nog te kunnen ontsnappen aan degradatie uit de Eredivisie. De formatie van trainer Dennis van der Ree verloor met 2-1 bij RKC Waalwijk, dat wél bezig is aan een goed seizoen. Als één na laatste op de ranglijst heeft Groningen nu al een achterstand van 8 punten op nummer 16 FC Emmen.

Het duel ontbrandde eigenlijk pas na ruim een uur. Michiel Kramer zette de thuisploeg in de 64ste minuut op voorsprong, op aangeven van Pelle Clement. Maar 3 minuten later was het alweer gelijk dankzij Ricardo Pepi. De Amerikaan kopte raak na een voorzet van Nordin Musampa.

Vlak voor tijd kwam RKC opnieuw op voorsprong. Weer was Kramer de doelpuntenmaker. Nu scoorde de spits uit een strafschop, toegekend na onbenullig uitkomen van doelman Michael Verrips op Julen Lobete.

Kansjes

In de openingsfase waren er al wel een paar kansjes geweest voor FC Groningen. Zo schoot Pepi voorlangs en zag Daleho Irandust zijn inzet gekeerd door de Waalwijkse doelman, Etienne Vaessen.

Daarna drong vooral de thuisclub aan. Florian Jozefzoon miste een (bijna) niet te missen kans, door in de tegenvallende eerste helft na een voorzet van Mats Seuntjens de bal op een meter van het doel onder zijn voet door te laten glippen. Clement schoot net naast, ook na inleidend werk van Seuntjens.