Ga naar de inhoud
Nieuwe regels KNVB

KNVB besluit dat gestaakte wedstrijd NAC Breda wordt uitgespeeld

Beeld © ANP

De wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II zal worden uitgespeeld. Dat heeft de KNVB vandaag besloten. De wedstrijd werd gisteren gestaakt, nadat er een voorwerp op het veld was gegooid.

De Brabantse derby tussen NAC en Willem II in de Keuken Kampioen Divisie is de eerste wedstrijd die is gestaakt sinds de aangescherpte regels van de KNVB. De bond scherpte de regels vorige week aan, nadat Ajax-speler Davy Klaassen in De Kuip vanuit het Feyenoord-publiek een voorwerp op zijn hoofd gegooid had gekregen.

Volgens die nieuwe regels wordt bij een eerste voorwerp de wedstrijd onderbroken. Bij een tweede wordt die definitief gestaakt. De voetbalbond heeft nu besloten om de wedstrijd uit te laten spelen. Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld zal begin volgende week worden bepaald. Naar alle waarschijnlijkheid mag er geen publiek bij aanwezig zijn.

NAC
Lees ook:
NAC kent 'vuurwerkgooier' en is op zoek naar 'biergooiers'

Na het staken van NAC Breda - Willem II zei de KNVB dat de wedstrijd in principe zou worden uitgespeeld. In totaal waren drie scenario's mogelijk: uitspelen, de huidige tussenstand als eindstand noteren of de wedstrijd in z'n geheel uitspelen.

Bier gegooid

De wedstrijd was stilgelegd toen een stuk vuurwerk op het veld werd gegooid. Kort na de hervatting ging het opnieuw mis toen spelers bekers met bier over zich heen kregen. Scheidsrechter Jeroen Manschot beëindigde de wedstrijd daarna.

NAC Breda heeft een verdachte in beeld. De club roept in een gezamenlijke verklaring met de gemeente Breda, de politie en het Openbaar Ministerie deze persoon op zich te melden.

In de verklaring noemen ze de actie van de supporters 'diep en diep triest'. Het vuurwerk heeft ook bij enkele supporters brandwonden veroorzaakt.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS