Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Slot hoopt dat fans van Feyenoord zich gedragen

Trainer Arne Slot van Feyenoord beseft dat waarnemers van de UEFA donderdag tijdens het thuisduel met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League ook goed zullen kijken hoe supporters van de club uit Rotterdam zich gedragen. "Die spotlight zit op ons en dat hebben we zelf veroorzaakt", zei hij. "Afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk is het goed gegaan. Maar een keer is niet zo moeilijk. Het moet vaker. Dat is altijd een uitdaging voor ons op het veld, maar ook op de tribunes."

Feyenoord kwam vorige week slecht in het nieuws omdat Davy Klaassen een hoofdwond opliep in De Kuip. De middenvelder van Ajax werd geraakt door een voorwerp dat vanuit het publiek werd gegooid. De club uit Rotterdam nam een dag later drastische maatregelen en besloot alle resterende thuisduels in de Eredivisie achter netten rond het hele veld te spelen.

De UEFA staat niet toe dat er netten en dikke palen voor televisiecamera's staan. Daarom moet Feyenoord donderdag een aantal netten weghalen. De club heeft besloten de tribunes onder de televisiecamera's leeg te laten. Daardoor blijven er tijdens het duel met AS Roma ruim 2000 stoeltjes onbezet.

Slot hoopt dat fans van Feyenoord geen vuurwerk afsteken en trainer José Mourinho en zijn spelers van AS Roma niet bekogelen. Hij snapt ook dat in beide duels met AS Roma geen fans van de bezoekende club welkom zijn. "Als je romantisch bent, dan baal je daar misschien van", zei hij. "Maar als je alleen het hoofd gebruikt, dan is dat heel goed te begrijpen."

Bron: ANP