Ga naar de inhoud
Op weg naar kampioenschap

Feyenoord speelt met ruime zege op RKC frustraties van zich af

Feyenoord heeft in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk veel frustraties over een paar vervelende dagen van zich afgespeeld. Het elftal van trainer Arne Slot boekte een ruime zege (5-1) en kreeg de eerste landstitel sinds 2017 weer een beetje beter in zicht. De voorsprong op Ajax en PSV is zes speelronden voor het einde van de competitie weer 8 punten.

De Rotterdamse club kwam woensdag na het verloren bekerduel met Ajax (1-2) negatief in het nieuws omdat Davy Klaassen een hoofdwond opliep nadat hij was geraakt door een voorwerp uit het publiek. "We waren in het nieuws zoals we dat niet willen zijn", besefte algemeen directeur Dennis te Kloese. "Dit wil je niet, het waren zware en pijnlijke dagen."

Feyenoord wil op weg naar de landstitel zoveel mogelijk risico's uit de weg gaan. De club speelt daarom de resterende thuisduels in de competitie met netten rond het veld. De spelers van trainer Slot betraden ook met speciale shirts het veld voor het duel met RKC. 'Gebruik je verstand en steun je club', was hun boodschap aan de aanwezige toeschouwers.

Ajax
Lees ook:
Ajax na eenvoudige zege op Fortuna terug op tweede plek

RKC begon nog best aardig en Florian Jozefzoon opende bijna de score voor de bezoekers. Linksback Quilindschy Hartman van Feyenoord blokkeerde de inzet van de aanvaller op de doellijn. Vervolgens besliste de thuisploeg het duel nog voor rust.

Eerst passeerde de ongelukkige Yassin Oukili zijn doelman Etienne Vaessen. Daarna tekende Igor Paixão voor 2-0 en scoorde ook Hartman nog.

Geblesseerde Jahanbakhsh

Paixão zou eigenlijk niet aan de wedstrijd beginnen. Maar hij verscheen alsnog aan de aftrap omdat Alireza Jahanbakhsh in de warming-up afhaakte. De Braziliaan maakte ook de vierde treffer van de thuisploeg na een fraaie hakbal van Santiago Giménez die even later voor 5-0 zorgde. Julen Lobete bepaalde namens RKC de eindstand.

Zo beleefde Feyenoord een heerlijke voorbereiding op het thuisduel met AS Roma van donderdag in de kwartfinale van de Europa League. Veel aanwezige fans namen in de tweede helft alvast een voorschot op de landstitel. "Arne, Arne, we worden kampioen", zongen ze hun trainer toe in De Kuip. Coach Slot, de architect van Feyenoord, beantwoordde de muzikale ode met een brede glimlach.

Bron: RTL Nieuws / ANP