Ga naar de inhoud
Voetbal

Italiaanse media: fans van Feyenoord niet welkom in Rome

Supporters van Feyenoord zijn op 20 april niet welkom bij de uitwedstrijd tegen AS Roma in kwartfinale van de Europa League. Dat schrijven verschillende Italiaanse media op basis van bronnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken van Italië. AS Roma zou geen tickets aan Nederlanders mogen verkopen.

Tijdens een vorige ontmoeting tussen AS Roma en Feyenoord in 2015 braken er zware rellen uit in de hoofdstad van Italië. Daarbij raakte onder meer de monumentale Barcaccia-fontein beschadigd. Niet alleen de rellen van acht jaar geleden zouden aanleiding zijn om de Feyenoord-aanhang te weren. Rome ontvangt eind april ook inspecteurs die de kandidatuur voor het huisvesten van de Wereldtentoonstelling van 2030 (Expo 2030) komen beoordelen. Problemen met fans zijn dan niet handig.

Supporters van Feyenoord waren eerder dit seizoen ook niet welkom bij een uitduel met Lazio uit Rome. Feyenoord is nog niet ingelicht over de beslissing van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Italië, laat een woordvoerder van de club weten.

Bron: ANP