Ga naar de inhoud
Voetbal

KNVB beantwoordt brief AZ en wil 'lucht zo snel mogelijk klaren'

De KNVB heeft AZ een reactie gestuurd op de brief waarin de Alkmaarse club de voetbalbond beticht van 'vriendjespolitiek'. Die brief met heel wat beschuldigingen aan de leiding van de KNVB lekte vorige week uit. "We hebben AZ bovendien uitgenodigd voor een gesprek, omdat we graag zo snel mogelijk de lucht willen klaren", aldus een woordvoerder van de KNVB.

De bond zei begin deze week al de brief te gaan voorleggen aan de andere clubs uit het betaalde voetbal. De KNVB heeft dit op de agenda gezet voor de komende Algemene Vergadering Betaald Voetbal, die op 27 juni wordt gehouden. "Wij vinden dat de leden van de sectie betaald voetbal van de KNVB zich hierover moeten kunnen uitspreken", aldus een woordvoerder.

AZ stuurde enkele weken geleden een brief van zes A4'tjes naar de KNVB. De club uit Alkmaar geeft daarin aan het gevoel te hebben dat Ajax, PSV en Feyenoord een voorkeurspositie hebben. AZ wil dat de KNVB een onafhankelijk (feiten-)onderzoek laat doen naar het handelen van diverse KNVB-functionarissen, onder wie voorzitter Jan Albers van de raad van commissarissen.

Onjuist

De bond stuurde eind deze week een reactie naar AZ. Over de inhoud wil de KNVB niets zeggen. "In principe reageren we niet inhoudelijk via de media op briefwisselingen met onze leden, dus dat doen we nu ook niet. De brief van AZ hebben we ontvangen en besproken. AZ heeft ons gevraagd om schriftelijk te reageren en dat hebben we inmiddels gedaan", aldus de woordvoerder, die zegt dat in de brief van AZ dingen staan die "onjuist" zijn.

Op de vraag of de KNVB gehoor geeft aan het verzoek van AZ om een onafhankelijk feitenonderzoek te laten doen, antwoordt de bond: "Zoals eerder gemeld, vinden we dat ook de andere leden van de sectie betaald voetbal van de KNVB zich over de brief van AZ moeten kunnen uitspreken. Daarom hebben we deze geagendeerd voor de eerstvolgende Algemene Vergadering Betaald Voetbal op 27 juni."

AZ is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: ANP