Ga naar de inhoud
Voetbal

Verdediger Van Rooij slaat interesse af en blijft langer bij NEC

NEC heeft verdediger Bart van Rooij langer aan zich weten te binden. De 21-jarige Van Rooij verlengt zijn aflopende contract in Nijmegen met twee jaar, tot de zomer van 2025. De rechtsback, die al ruim 130 wedstrijden voor NEC speelde, stond in de belangstelling van andere clubs en twijfelde daarom of hij bij NEC zou blijven.

"Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik verschillende opties heb overwogen, evenals ik altijd heb aangegeven dat NEC mijn club is", zegt Van Rooij op de website van de nummer 8 van de Eredivisie. "Na goede gesprekken met de club ben ik ervan overtuigd dat bij NEC blijven de juiste keuze is voor mijn ontwikkeling."

Volgens technisch directeur Carlos Aalbers was de afgelopen periode "een achtbaan" voor Van Rooij. "Spelers met deze kwaliteit en potentie zijn gevraagd in de markt", aldus Aalbers. "In alle gesprekken kwam telkens terug dat hij het ook belangrijk vond dat hij iets voor NEC en het publiek terug wilde doen door de club niet transfervrij te verlaten. Dan ben je met recht een clubman."

Bron: ANP