Ga naar de inhoud
Voetbal

Voetbalster Pelova met Arsenal naar laatste vier Champions League

Voetbalster Victoria Pelova heeft zich met Arsenal verzekerd van een plek in de halve finales van de Champions League. Arsenal won in Londen de return tegen Bayern München met 2-0. In Duitsland was het 1-0 voor Bayern geworden.

De Noorse middenvelder Frida Maanum bezorgde Arsenal na 20 minuten een voorsprong met een schitterend schot van afstand. Leah Williamson legde de bal klaar met een hakje en Maanum haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied uit. Het diagonale schot verdween zo in de bovenhoek.

De Zweedse Stina Blackstenius maakte er nog binnen een half uur 2-0 van door raak te koppen na een voorzet vanaf de linkerflank. In het resterende uur werd er niet meer gescoord. Pelova werd een klein kwartier voor tijd gewisseld. De geblesseerde Vivianne Miedema bekeek het duel vanaf de tribunes. De wedstrijd werd gespeeld in het Emirates Stadium.

Spaanse overwinning

Eerder op de avond had FC Barcelona zich al met overtuiging verzekerd van een plek bij de laatste vier. Barça won thuis met 5-1 van AS Roma. Fridolina Rolfö uit Zweden nam twee doelpunten voor haar rekening. De Spaanse voetbalsters hadden in Rome ook al met 1-0 gewonnen.

De andere twee kwartfinales gaan tussen Chelsea en Olympique Lyon en VfL Wolfsburg en Paris Saint-Germain. De returns van die ontmoetingen worden donderdag gespeeld.

Olympique Lyon won het toernooi vorig seizoen.

Bron: ANP