Ga naar de inhoud
Shirtje ruilen

In vriendschappelijke pot tegen Curaçao maakt Messi zijn 100ste goal voor Argentinië

Lionel Messi aan de bal in de wedstrijd tegen Curaçao. Beeld © ANP / AFP

Lionel Messi heeft zijn honderdste doelpunt gemaakt voor Argentinië in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao. De Argentijn scoorde daarna nog twee keer. Uiteindelijk werd het 7-0 voor Argentinië.

In de Argentijnse stad Santiago del Estero speelde Curaçao gisteravond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië. Messi's honderdste doelpunt voor de nationale ploeg viel in de 20ste minuut. De aanvoerder schoof de bal van zo'n twaalf meter in de verre hoek.

Zeventien jaar na eerste goal

Zeventien jaar geleden, in 2006, maakte Messi voor Argentinië zijn allereerste doelpunt. Dat was tegen Kroatië.

De 35-jarige speler van Paris Saint-Germain scoorde in het duel tegen Curaçao ook nog doelpunt nummer 101 en 102. Het was zijn zevende hattrick voor de nationale ploeg. 

Messi maakte met afstand de allermeeste doelpunten voor Argentinië. Na hem komen Gabriel Batistuta en Sergio Agüero met respectievelijk 56 en 41 goals.

'Bal naar museum'

Na het honderdste doelpunt van Messi gooide de scheidsrechter de bal naar de zijkant van het veld. "Die gaat rechtstreeks naar het museum", zeiden de voetbalcommentatoren van DirecTV.

Bij het nationale team van Curaçao spelen ook verschillende Nederlanders. Na afloop van de wedstrijd ruilde de Nederlandse keeper Eloy Room zijn shirtje met Messi: 

Eerder deze week schoot Messi in een vriendschappelijk duel tegen Panama ook al raak. Dat was het achthonderdste doelpunt uit zijn carrière. Na het duel tegen Curaçao staat de teller voor de Argentijn in totaal op 803.