Ga naar de inhoud
Oefeninterlands

Voetbalster Roord terug bij Oranje, geblesseerde Groenen ontbreekt

Voetbalster Jackie Groenen ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Duitsland en Polen. De speelster van Paris Saint-Germain is vanwege een blessure niet inzetbaar. Bondscoach Andries Jonker heeft Jill Roord wel weer opgeroepen.

Roord miste vanwege een blessure de interlands tegen Costa Rica en Denemarken in november en in februari het tweeluik met Oostenrijk. De bondscoach heeft voor de selectie van 26 speelsters met Wieke Kaptein een debutante opgeroepen. Sisca Folkertsma keert terug in Oranje na een lange afwezigheid. Haar laatste interland dateert van oktober 2021. Een maand later liep ze een zware knieblessure op.

"Kaptein is nu al een van de motoren van FC Twente", zegt Jonker over de 17-jarige speelster. "Ze is piepjong maar als je iedere week goed speelt, dwing je een uitnodiging voor het Nederlands elftal af. Folkertsma ken ik nog niet, maar de beelden die ik van haar heb gezien, zagen er veelbelovend uit. Ze is nog op de weg terug na haar blessure, maar we zijn heel benieuwd naar waar ze nu staat."

Oefeninterland

Het Nederlands elftal speelt op 7 april in Sittard een oefeninterland tegen Duitsland, de nummer 2 op de wereldranglijst. "Met Duitsland treffen we een top tegenstander", kijkt Jonker vooruit. "Ze staan hoger aangeschreven dan wij, en dus is dit voor ons een ideaal testmoment om te zien waar we staan. Daarnaast hebben we met Sittard een gunstige speellocatie voor zowel Nederlandse als Duitse fans, dus we hopen op een uitverkocht stadion." Vijf dagen later is Polen de opponent in het stadion van Sparta in Rotterdam.

De Leeuwinnen bereiden zich voor op het WK, dat vanaf 20 juli wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Oranje treft dan in de groepsfase achtereenvolgens Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam.

Bron: ANP