Ga naar de inhoud
Voetbal

Graafschap-trainer Poldervaart werkt verder aan herstel

Voor De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart begint deze week een volgende fase van zijn herstel. De coach is sinds begin februari geveld door een zeldzame variant van het Guillain Barré-syndroom. "Woensdag heb ik een intake voor ergotherapie en vrijdag staat de intake voor fysiotherapie gepland", meldt Poldervaart op de website van de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Poldervaart (52) werd begin februari opgenomen in het ziekenhuis. Bij de ziekte van Guillain-Barré kunnen de spieren in armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Na ruim twee weken mocht hij naar huis waar hij aan zijn herstel werkte door middel van fietsen op de hometrainer en wandelingen met behulp van een rollator.

"Het lopen gaat steeds beter gelukkig", zegt Poldervaart. "Dat geeft ook houvast. Daarnaast is de pijn goed onder controle door middel van pijnstilling en zijn de tintelingen in mijn tong en rond de billen ook weg. Ik ben blij dat ik nu kan starten met ergotherapie en fysiotherapie. Op die manier hoop ik dat mijn herstel stapje voor stapje verbetert."

Bron: ANP