Ga naar de inhoud
Voetbal

MVV wil zo snel mogelijk kunstgras omruilen voor echt gras

Voetbalclub MVV Maastricht wil kunstgras zo snel mogelijk omruilen voor natuurgras. Aangezien de club uit de Keuken Kampioen Divisie slechts over één veld beschikt, waarop naast het eerste elftal ook alle teams uit de jeugdopleiding spelen en trainen, moet MVV een extra veld hebben. Het plan is boven de parkeerplaats voor stadion De Geusselt een trainingsveld aan te leggen.

MVV liet in 2015 het echte gras in De Geusselt vervangen door kunstgras. De laatste jaren kiezen echter steeds meer clubs uit het betaalde voetbal voor een terugkeer naar natuurgras, ook omdat dit vanaf 2025 weer verplicht is in de Eredivisie.

"MVV denkt eveneens richting de toekomst en wil daarom eveneens zo snel mogelijk overstappen op natuurgras", staat op de website van de Limburgers. "MVV heeft echter de ongewenste situatie dat het als enige betaalde voetbalorganisatie in Nederland slechts de beschikking heeft over één veld."

Na gesprekken met de KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie heeft MVV architect Mathieu Bruls ingeschakeld. Hij kwam met het idee van een verhoogd en omheind trainingsveld naast het stadion, met daaronder parkeerplaatsen. MVV zegt in gesprek te zijn met de gemeente Maastricht, de eigenaar van het stadion, om dit project te realiseren en ook om een accommodatie voor de jeugd te vinden.

Bron: ANP