Ga naar de inhoud
Voetbal

Herstelde Gakpo traint mee met Oranje voor duel met Gibraltar

Cody Gakpo is terug bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Liverpool is aangesloten bij de laatste training voor het thuisduel van morgenavond tegen Gibraltar in de EK-kwalificatie.

Gakpo verliet afgelopen donderdag het trainingskamp van Oranje, net als Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Sven Botman en Joey Veerman. Het vijftal bleek buikgriep te hebben.

Oranje kansloos

Zonder hen kreeg Oranje vrijdag in Parijs een afstraffing te verduren: Frankrijk liet een zwak Nederlands elftal kansloos en versloeg de ploeg van Ronald Koeman met 4-0.

De Ligt en Verbruggen keerden gisteren al terug bij Oranje.

Pers
Lees ook:
Pers slacht tandeloos Oranje: 'Gedeclasseerd, vernederd, gênante vertoning'

Verdedigers Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij ontbreken op de training van de nationale ploeg in Zeist. De rechtsback van Feyenoord liep tegen de Fransen een hamstringblessure op. De Vrij, uitkomend voor Internazionale, is na overleg met bondscoach Ronald Koeman teruggekeerd naar Italië vanwege een op handen zijnde gezinsuitbreiding.

Mogelijk debuut Wieffer

Denzel Dumfries ontbrak tegen Frankrijk vanwege een schorsing. De rechtsback van Internazionale mag tegen Gibraltar (aftrap 20.45 uur) wel meedoen.

Ook Mats Wieffer is beschikbaar voor het duel in De Kuip. De middenvelder van Feyenoord was een belangrijke kandidaat om tegen de Fransen te beginnen. Maar volgens bondscoach Koeman was ook hij niet okselfris. Vermoedelijk verscheen daarom Kenneth Taylor aan de aftrap. Die zakte echter door het ijs, waardoor de kans groot is dat Wieffer zijn debuut voor Oranje zal maken.

Gibraltar verloor vrijdag van Griekenland (0-3). Nederland speelde twee jaar geleden tweemaal tegen de huidige nummer 200 van de wereldranglijst. Oranje won de uitwedstrijd met 7-0 en zegevierde met 6-0 in De Kuip.

Bondscoach
Lees ook:
Bondscoach Koeman haalt drie debutanten naar Oranje