Ga naar de inhoud
Kansloos Oranje

Ronald Koeman: dit had niets te maken met ontbrekende spelers

Volgens bondscoach Ronald Koeman had de stevige nederlaag van het Nederlands elftal bij Frankrijk (4-0) niets te maken met de vele ontbrekende spelers. "Wij maken fouten op plekken in het veld waar geen fouten mogen worden gemaakt."

"Dat was de oorzaak dat we al snel een verloren wedstrijd speelden. Verliezen bij Frankrijk kan, maar het verschil was te groot. Dat had ik niet verwacht", zei hij voor de camera's van de NOS. "We verliezen de bal op 20 meter voor ons eigen doel. Dat is door een tegenstander met heel veel kwaliteit afgestraft. We waren naïef."

Voortekenen

Vooraf waren de voortekenen voor de wedstrijd tegen de verliezend WK-finalist al ongunstig. Nadat eerder al Frenkie de Jong zich geblesseerd had afgemeld, verlieten gisteren nog eens vijf spelers het trainingskamp door een opgelopen virus. Maar dat was nog steeds geen excuus voor de blamage van vanavond, vond de bondscoach.

Demasqué
Lees ook:
Demasqué Nederlands elftal: Fransen overrompelen Oranje in beginfase

"Het was vervelend dat veel spelers door een virus afvielen, maar dat staat hier los van. We hebben het absoluut niet goed gedaan. Ik verwijt het niet alleen de jonge spelers. Van de ouderen had ik inderdaad ook meer verwacht."

Een van die ouderen is aanvoerder Virgil van Dijk. "We begonnen heel slecht. Daardoor liepen we meteen achter de feiten aan. En een tegenstander met de kwaliteit van Frankrijk speelt het dan heel gemakkelijk uit. We konden niet herstellen, verloren de duels, leden te veel balverlies en werden afgestraft."