Ga naar de inhoud
Voetbal

Duitse bondscoach zwijgt net als Bayern over trainer Nagelsmann

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het mogelijke ontslag van hoofdtrainer Julian Nagelsmann bij Bayern München houdt ook bij de nationale ploeg van Duitsland de gemoederen bezig. Bondscoach Hansi Flick en middenvelder Joshua Kimmich, speler van Bayern, kregen op de persconferentie voor de oefeninterland tegen Peru heel wat vragen over Nagelsmann.

Duitse media meldden donderdagavond dat Bayern München de 35-jarige trainer gaat ontslaan. Een bevestiging vanuit de club blijft tot nu toe uit. Voorzitter Herbert Hainer en de directeuren Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic weigerden vrijdag commentaar toen ze op het complex van Bayern München arriveerden.

"Ik ben zeer verrast door de krantenkoppen", zei Flick, de voorganger van Nagelsmann bij de 'Rekordmeister'. "Maar Bayern heeft zich hierover vooralsnog niet uitgelaten. Uit respect voor Julian en Bayern zeg ik er dus niets over."

Kimmich zei te begrijpen dat de trainerskwestie in München op dit moment groot nieuws is. "Maar aan de andere kant heeft de club geen bevestiging gegeven. Ik hoop dus dat jullie snappen dat ik er weinig over kan en wil zeggen." De 28-jarige Duitser liet wel weten Nagelsmann een uitstekende trainer te vinden. "Hij staat zeker in mijn top 3 van beste trainers."

Bron: ANP