Ga naar de inhoud
Voetbal

Supportersvereniging Oranje voorziet geen problemen in Parijs

De Supportersclub Oranje voorziet geen problemen voor de fans die vrijdagavond in Parijs de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk bezoeken. Het is momenteel onrustig in Frankrijk, waar massaprotesten en rellen zijn. Bovendien heeft het land te maken met stakingen.

"Ik heb nog geen negatieve ervaringen gehoord, dus 'so far, so good'", zegt Theo Pouw, de voorzitter van de supportersvereniging van het Nederlands elftal. "Veel fans pakken op de wedstrijddag gewoon de auto, het is immers maar een paar uur rijden. Bovendien zijn de Oranje-fans wel wat gewend." Naar verwachting zitten er vrijdagavond zo'n 2600 fans van Oranje in het Stade de France, dat een capaciteit van 80.000 bezoekers heeft.

Het is al enige tijd onrustig in Frankrijk en vrijdagochtend werd bekend dat het driedaagse staatsbezoek van de Britse koning Charles aan Frankrijk is uitgesteld. Het zou zondag beginnen, maar de Franse regering heeft op de valreep bekendgemaakt dat het nu niet doorgaat.

Wekenlange betogingen

Frankrijk heeft al weken te maken met massale betogingen en blokkades gericht tegen de omstreden pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. In heel het land zijn daarbij rellen.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.45 uur.

Bron: ANP