Ga naar de inhoud
Voetbal

Barcelona ziet ook verdediger Christensen geblesseerd uitvallen

De medische staf van FC Barcelona heeft er een nieuwe zorg bij. De koploper van de Spaanse voetbalcompetitie zag verdediger Andreas Christensen met een beenblessure terugkeren uit Denemarken.

Christensen liep die blessure donderdagavond op tijdens de 3-1-overwinning van Denemarken in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. De 26-jarige verdediger moest al na 18 minuten vervangen worden. Hij heeft inmiddels het Deense kamp verlaten en is in de selectie vervangen door voormalig PSV-speler Mathias Jørgensen.

Frenkie de Jong raakte afgelopen weekend tijdens de gewonnen Clásico tegen Real Madrid (2-1) eveneens geblesseerd. De Oranje-international moest zodoende deze week afzeggen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. De niet fitte middenvelder Pedri haakte ook al af voor de interlands van Spanje tegen Noorwegen en Schotland.

De eerste wedstrijd van Barcelona is het competitieduel met Elche op 1 april. De Catalaanse club voert La Liga aan met een voorsprong van 12 punten op naaste belager Real Madrid.

Bron: ANP