Ga naar de inhoud
Voetbal

Kane emotioneel bij recorddoelpunt voor Engeland

De Engelse aanvoerder Harry Kane werd met zijn doelpunt tegen Europees kampioen Italië in Napels donderdagavond alleen topscorer aller tijden van de nationale ploeg. Hij maakte zijn 54e treffer voor Engeland en heeft nu een keer vaker gescoord dan Wayne Rooney. De 29-jarige spits van Tottenham Hotspur was na de 2-1-zege, de eerste Engelse overwinning op Italië sinds 1977, dolgelukkig en emotioneel.

"Dit betekent alles voor me", zei Kane over de wedstrijd die een herhaling was van de EK-finale van 2020. Toen wonnen de Italianen met strafschoppen. "Ik had er zo veel zin in om het Engeland-shirt aan te trekken en weer te gaan spelen en de kwalificatiecampagne voor het EK te starten. Ik wist dat het een strafschop moest worden en toen ik de bal tegen het net zag gaan voelde ik heel veel emotie. Een magisch moment."

Kane werd al snel gefeliciteerd door Rooney, de voormalig spits met wie hij tot voor deze wedstrijd het record van 53 doelpunten voor Engeland deelde. "Gefeliciteerd Harry Kane met het bereiken van topscorer aller tijden voor Engeland. Ik wist dat het niet lang zou duren, maar dat ging snel. Geweldige kerel, ongelofelijke topscorer en een Engelse legende", schreef Rooney op Twitter.

"Ik was erbij op het veld toen Wayne dat record pakte", zei Kane tegen Channel 4. "Ik weet wat het voor hem betekende en was toen zo trots op hem. Ik herinner me dat ik hem de schoen gaf voor het breken van dat record, hij zei dat hij hem ooit op een dag aan me terug zou geven."

Rooney deed er 120 interlands over om tot 53 doelpunten te komen. Kane bereikte het aantal van 54 goals in zijn 81e interland.

Bron: ANP