Ga naar de inhoud
Voetbal

Vitesse ziet in onrustige tijden hoofdsponsor stoppen

De naam van eToro verdwijnt na dit seizoen van het shirt van Vitesse. Het contract van de hoofdsponsor loopt deze zomer af en wordt niet verlengd. Vitesse, dat zowel sportief als bestuurlijk in de problemen zit, zegt al "een goed alternatief" te hebben als nieuwe hoofdsponsor.

Investeringsplatform eToro staat sinds 2021 op de geel-zwarte shirts van de club uit Arnhem. De samenwerking beviel aanvankelijk zo goed, dat beide partijen al na een half jaar besloten het contract met een jaar te verlengen tot de zomer van 2023.

Vitesse is bezig aan een moeizaam seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu staat maar net boven de degradatiezone. Ook op bestuurlijk vlak rommelt het. Begin deze maand maakte Vitesse bekend dat Henk Parren stopt als voorzitter van de raad van commissarissen. Woensdag meldden diverse media dat algemeen directeur Pascal van Wijk ook vertrekt. Vitesse wil dat vooralsnog niet bevestigen.

Huurcontract

De club ruziet met eigenaar Michael van de Kuit van stadion Gelredome ook over het binnenkort aflopende huurcontract. Beide partijen zijn verwikkeld in een juridisch conflict. Van de Kuit pleitte de afgelopen maanden regelmatig voor het vertrek van Parren en Van Wijk.

Vitesse wacht ook nog altijd op goedkeuring door de KNVB van de overname van de club door de Common Group, de Amerikaanse investeringsmaatschappij van Coley Parry. Hij wil de Rus Valeri Oyf opvolgen als eigenaar van Vitesse. Oyf besloot na de Russische militaire inval in Oekraïne om zijn aandelen te verkopen.

Bron: ANP