Ga naar de inhoud
Voetbal

Commissarissen FC Utrecht: Van Seumeren is te ver gegaan

De raad van commissarissen van FC Utrecht heeft eigenaar Frans van Seumeren ter verantwoording geroepen voor diens tirade in de kleedkamer tegen de spelers na de thuisnederlaag (1-2) tegen Go Ahead Eagles afgelopen zaterdag.

"De manier waarop Frans heeft gehandeld past niet bij de normen en waarden van FC Utrecht, waar een veilig werkklimaat vooropstaat", legt voorzitter van de rvc Pieter Leyssius uit in een bericht op de clubsite.

Van Seumeren stapte na de wedstrijd woedend de kleedkamer in en sprak zijn grote teleurstelling uit in de spelersgroep. Een dag later maakte hij op de training zijn excuses. "Ik begrijp wel dat het intimiderend kan zijn. Ik had het niet moeten doen", zei hij.

De rvc neemt in het bericht op de website afstand van het optreden van Van Seumeren en zegt dat het in een gesprek met de eigenaar "de bestuurlijke afspraken" verder heeft aangescherpt. "Frans is al 15 jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan. Frans heeft er spijt van en heeft ons als rvc, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden."

Bron: ANP