Ga naar de inhoud
20-jarige man

PSV legt veldbetreder tegen Sevilla stadionverbod van 40 jaar op

Beeld © Olaf Kraak / ANP

De 20-jarige man die vorige maand tijdens de wedstrijd tussen PSV en Sevilla FC in de Europa League het veld betrad en de keeper van de Spaanse club aanviel, heeft een stadionverbod van veertig jaar gekregen. Dat meldt de eredivisieclub uit Eindhoven.

PSV wil ook een procedure starten om de eventuele schade voor de club te verhalen op de man, die momenteel een celstraf van drie maanden uitzit, waarvan één voorwaardelijk.

De 20-jarige man uit Roermond stormde in de blessuretijd van de verloren wedstrijd vanaf de tribune plotseling op Sevilla-keeper Dmitrovic af en sloeg de doelman in het gezicht. Na een korte worsteling wist hij de hooligan onder controle te krijgen, waarna deze werd afgevoerd.

PSV-directeur Marcel Brands pleitte direct na de wedstrijd voor een levenslang stadionverbod. Maar wat bleek: de man had al een stadionverbod én een gebiedsverbod. Hij kreeg in 2021 en 2022 al twee keer een taakstraf voor voetbalgerelateerde feiten. Dat riep de vraag op hoe dit soort incidenten in de toekomst voorkomen kan worden.

Voetbaladvocaat Christiaan Visser zei toen dat de burgemeester een meldplicht mag opleggen aan iedereen met een stadionverbod van de KNVB. "En waarvoor de vrees bestaat dat hij de openbare orde verstoort." Maar die vrees moet dan wel gegrond zijn.

UEFA-straf volgt

Op woensdag 29 maart behandelt de UEFA de zaak pas. Dan zal duidelijk worden welke straf de club krijgt van de Europese voetbalbond. 

Stadionverbod
Lees ook:
Stadionverbod na stadionverbod, maar hoe zit het met de handhaving?
Bron: RTL Nieuws / ANP