Ga naar de inhoud
Voetbal

Minderjarige 'fan' die klap uitdeelde aan Jetro Willems weer vrij

De 'fan' die gisteren voetballer Jetro Willems van FC Groningen een klap gaf, zit niet meer vast. Dat laat de politie weten. De minderjarige man uit Groningen blijft wel verdachte van mishandeling.

Het besluit om hem vrij te laten is genomen in overleg met het Openbaar Ministerie (OM). Het feit dat hij minderjarig is, is een van de factoren die is meegewogen, zegt een woordvoerder van de politie. "Bij minderjarigen kijken we wat scherper naar dit soort zaken", zegt hij.

Groepje boze fans

Jetro Willems probeerde gisteren in de slotfase van de wedstrijd tegen sc Heerenveen een groepje boze fans te kalmeren, omdat er onrust was ontstaan nadat een andere toeschouwer had geprobeerd het veld te betreden.

Voetballer
Lees ook:
Voetballer Willems doet aangifte na klap van 'fan' FC Groningen

In de commotie werd Willems door een van de supporters geslagen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het duel voor ongeveer een kwartier stil omdat de situatie dreigde te escaleren. De verdediger heeft vandaag aangifte gedaan van de klap bij de politie.

Naast de minderjarige man werd ook een 37-jarige Groninger aangehouden voor een handgemeen met een steward. De man zit nog vast en wordt ook verdacht van mishandeling.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS