Ga naar de inhoud
Voetbal

Koeman snapt kritiek van Tete aan zijn adres niet

Bondscoach Ronald Koeman heeft weinig begrip voor de kritiek van Kenny Tete aan zijn adres. De rechtsback van Fulham uitte afgelopen weekend zijn ongenoegen over het feit dat hij wel werd opgenomen in de voorselectie van Oranje, maar niet in de definitieve selectie.

"Als hij op iemand geen kritiek kan leveren, dan ben ik het", zei Koeman maandag op de persconferentie. "Hij was altijd in beeld bij mij, maar uiteindelijk valt de keuze nu op iemand anders. We hadden een grotere voorselectie, omdat we veel vraagtekens hadden."

Tete liet zondag na de nederlaag in de FA Cup tegen Manchester United optekenen dat hij het gevoel heeft dat "er een beetje met je balletjes wordt gespeeld". De verdediger had gehoopt terug te keren bij Oranje, maar zijn hoop bleef tevergeefs. Volgens Koeman hebben de uitspraken van Tete geen gevolgen voor de toekomst.

Voorkeur aan Dumfries en Geertruida

"Ik ben niet zo rancuneus, iedereen mag zeggen wat hij denkt", aldus de bondscoach. "Misschien moet ik hem even bellen hoe hij erin staat, want voor mij is het graag of niet."

Koeman gaf op de positie van Tete de voorkeur aan onder anderen Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida. Dumfries is geschorst voor het duel met Frankrijk van vrijdag.

Bron: ANP