Ga naar de inhoud
FC Groningen

Voetballer Willems doet aangifte na klap van 'fan' FC Groningen

Voetballer Jetro Willems van FC Groningen heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan tegen de 'fan' die hem tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen een klap gaf. Een woordvoerder van de club uit de Eredivisie heeft dit bevestigd na een bericht van het Dagblad van het Noorden.

Verdediger Willems probeerde in de slotfase een groepje boze fans te kalmeren, omdat er onrust was ontstaan nadat een andere toeschouwer had geprobeerd het veld te betreden. In het tumult werd Willems door een van de supporters geslagen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het duel voor ongeveer een kwartier stil omdat de situatie dreigde te escaleren.

Voetballer
Lees ook:
Voetballer Willems na klap van fan: kan wel tegen een stootje

Hoewel er veel ophef opstond na de actie van de toeschouwer, zei Willems gisteren dat hij met de clubleiding nog over een mogelijke aangifte wilde overleggen. De leiding van Groningen reageerde woedend op het incident. Algemeen directeur Wouter Gudde liet gelijk al doorschemeren voorstander te zijn van aangifte en dat gebeurde maandag dan ook. Na de wedstrijd heeft de politie de fan aangehouden die ervan wordt verdacht Willems te hebben geslagen.

De Groningers, die strijden om lijfsbehoud in de Eredivisie, verloren voor eigen publiek de wedstrijd tegen Heerenveen met 2-0.