Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Lukkien tekent contract voor drie jaar bij FC Groningen

FC Groningen heeft Dick Lukkien voor de komende drie jaar aangesteld als hoofdtrainer. De 50-jarige Groninger komt na dit seizoen over van FC Emmen en ondertekende een contract tot de zomer van 2026. De overstap van Lukkien lekte zondag al uit, kort voor de competitiewedstrijd van Groningen tegen sc Heerenveen, en werd maandag afgerond.

FC Emmen en FC Groningen zijn momenteel concurrenten van elkaar in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. Emmen staat met 21 punten op de zestiende plaats, Groningen met 4 punten minder daaronder. Alleen SC Cambuur heeft nog minder punten (16).

Lukkien, die zelf jaren voor BV Veendam voetbalde, werkte tussen 2010 en 2016 ook al bij FC Groningen. Eerst als trainer van het tweede elftal, daarna als assistent bij de hoofdmacht. FC Emmen promoveerde onder leiding van Lukkien in 2018 voor het eerst naar de Eredivisie.

FC Groningen begon dit seizoen met Frank Wormuth als trainer, maar de Duitser werd al na een paar maanden ontslagen. De club benoemde Dennis van der Ree tot interim-trainer. Van der Ree maakt het seizoen af, maar vertrekt daarna bij FC Groningen.

Bron: ANP