Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Barcelona spreekt voorzichtig over titel na zege op Real

BARCELONA (ANP/RTR) - Trainer Xavi was trots op zijn team na de 2-1-zege van FC Barcelona op Real Madrid en durfde na de Clásico voorzichtig over de titel te praten. "Het kampioenschap is nog niet zeker, maar dit is wel een hele belangrijke stap. We staan nu twaalf punten voor en zijn bezig aan een uitstekende campagne in de competitie. Ik ben hier heel erg blij mee en dit team maakt mij trots."

Ondanks het behoorlijke gat tussen de twee ploegen geeft coach Carlo Ancelotti van Real Madrid de strijd echter nog niet op. "Natuurlijk is onze achterstand groot en is nu nog moeilijker. Maar we geven niet op en zullen tot de laatste wedstrijd alles geven", zei Ancelotti. Hij baalde flink van de nederlaag. "We hebben de nederlaag niet verdiend. We hebben alles er aan gedaan, goed gespeeld en op het laatst nog gescoord, maar het lukte niet."

Een doelpunt van Marco Asensio voor Real Madrid werd tien minuten voor tijd afgekeurd nadat de VAR buitenspel constateerde. "We hebben niet gewonnen vanwege een buitenspeldoelpunt waar we nog steeds twijfels over hebben", aldus Ancelotti.

Bron: ANP