Ga naar de inhoud
Voetbal

Van Nistelrooij geeft niet op, maar ziet titelkansen PSV slinken

Trainer Ruud van Nistelrooij van PSV wil de titelstrijd nog niet opgeven, maar hij erkent wel dat de kansen van zijn ploeg steeds kleiner worden. "Het is nog niet over, we hebben nog acht wedstrijden te spelen. Als ik naar de stand kijk, trek ik nog geen harde conclusies. Maar wel zachte", zei Van Nistelrooij na het gelijkspel bij Vitesse (1-1) tegen ESPN.

De achterstand van PSV op koploper Feyenoord, dat Ajax met 3-2 versloeg, liep op tot 8 punten. "Iedereen is er doodziek van dat we hier niet hebben gewonnen", aldus Van Nistelrooij, die vond dat PSV in Arnhem "een van de minste wedstrijden dit seizoen" speelde.

"We hadden na een prima openingsfase en ons doelpunt moeten doordrukken. Maar dat bleef uit. We verzandden in het rondspelen van de bal. Het was een beetje passief", aldus de trainer. "In de tweede helft hebben we gewoon te weinig laten zien en vanuit het spel niets gecreëerd. En dan krijg je een goal tegen die we zelf inleidden. Ik ben heel teleurgesteld in het niveau dat we vandaag haalden."

Bron: ANP