Ga naar de inhoud
Handgemeen

Hooligan FC Groningen slaat eigen speler, wedstrijd kort stilgelegd

Opstootje tussen spelers en supporters van FC Groningen Beeld © Screenshot ESPN

Tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en SC Heerenveen zijn supporters van de thuisclub tot een handgemeen gekomen met hun eigen spelers. Spelers van FC Groningen die probeerden de zaak te sussen werden aangevallen. Eén supporter deelde daarbij een vuistslag uit.

Op beelden is te zien dat de supporter uithaalt naar de eigen speler, Jetro Willems. De ongeregeldheden gebeurden toen FC Groningen met 2-0 achterstond met nog tien minuten op de klok.

De wedstrijd werd daarop korte tijd stilgelegd maar werd na een kwartier weer hervat. Aan de stand veranderde niks meer.

Onrustig

Hiervoor was het al onrustig op de tribune. Een toeschouwer wilde het veld betreden. Hij werd tegengehouden door aanwezige bewakers waarna supporters van de thuisclub zich dreigend opstelden jegens bewakers en fans in aanpalend vak. 

RTL Nieuws heeft meerdere pogingen gedaan om contact op te nemen met FC Groningen. De club was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Wat er nu met de relschoppers gaat gebeuren, is nog niet bekend. 

FC Groningen staat na de nederlaag op de zeventiende plek. Aan het eind van de competitie zou die positie degradatie betekenen.