Ga naar de inhoud
'Bewust gelekt'

Trainer Lukkien van Emmen naar degradatie-concurrent FC Groningen

Dick Lukkien wordt volgend seizoen de nieuwe coach van FC Groningen en vertrekt na zeven seizoenen bij FC Emmen. Beide ploegen staan in de degradatiezone.

Algemeen directeur Wouter Gudde heeft de komst van de nieuwe trainer voor de camera van ESPN bevestigd na een bericht van Voetbal International. "We zijn voor 99 procent akkoord met Lukkien", zei Gudde. "We moeten nog een paar puntjes uitwerken. Maar het is goed om openheid van zaken te geven."

Of Lukkien met FC Groningen in de eerste divisie of eredivisie speelt, is nog maar de vraag. De club staat momenteel 17de met 17 punten uit 25 wedstrijden. Als de Groningens niet stijgen, vliegen ze er rechtstreeks uit. Ook de huidige club van Lukkien is nog allerminst zeker van handhaving. Emmen staat 15de met 21 punten uit 26 wedstrijden.

FC Groningen ontsloeg eerder dit seizoen de Duitse coach Frank Wormuth. Zijn assistent Dennis van de Ree volgde hem voor de rest van dit seizoen op. Hij is op de hoogte gesteld van de komst van Lukkien.

Gelekt

Volgens Gudde heeft FC Groningen afgelopen weekend al een akkoord bereikt met Lukkien. "We hebben toen onze huidige coach Dennis van der Ree en FC Emmen ingelicht. Er brak bij Emmen paniek uit en het verzoek was of we het nieuws over dit weekend heel wilden tillen."

Emmen het nieuws volgens Gudde bewust gelekt. Hij vindt dat niet netjes. Gudde vermoedt dat Emmen wat onrust wilde creëren bij FC Groningen door het vlak voor de wedstrijd van vandaag tegen Heerenveen te lekken. "Dat is onprofessioneel en onbetrouwbaar", zegt hij in VI

Bron: RTL Nieuws / ANP