Ga naar de inhoud
Eredivisie

Go Ahead Eagles wint door late treffer bij FC Utrecht

Go Ahead Eagles heeft met een late treffer de winst gepakt bij FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard won de ploeg uit Deventer met 2-1 na een doelpunt diep in blessuretijd van Willum Thór Willumsson. Eerder had Anastasios Douvikas gescoord voor de thuisploeg en Oliver Edvardsen voor de Eagles.

FC Utrecht blijft met 38 punten zevende in de Eredivisie. Go Ahead komt op 29 punten en staat elfde op de ranglijst.

Minuut stilte

Met een groot spandoek en een minuut stilte werd in het stadion de tramaanslag van vier jaar geleden in Utrecht herdacht. Douvikas opende vlak voor rust de score met zijn dertiende treffer. Hij werd de diepte in gestuurd door Othmane Boussaid en schoot langs doelman Jeffrey de Lange raak. De Eagles appelleerden daarna voor hands door Ramon Hendriks, die al vallend de bal tegen de hand kreeg. De VAR kende geen strafschop toe.

Edvardsen zorgde er alsnog voor dat de ploeg van coach René Hake, die vorig jaar nog werd ontslagen door FC Utrecht, met een gelijke stand de rust in kon. Hij scoorde na een pass van Isac Lidberg.

Intikker van dichtbij

In de tweede helft zocht de thuisploeg naar de tweede treffer. Een kopbal van Sander van de Streek belandde door ingrijpen van De Lange op de paal. Het was echter Willumsson die met een intikker van dichtbij Hake en Go Ahead Eagles de zege bezorgde.