Ga naar de inhoud
Voetbal

Barcelona-voorzitter noemt corruptiebeschuldigingen pure laster

Voorzitter Joan Laporta noemt de beschuldigingen aan het adres van FC Barcelona over vermeende corruptie pure laster. "Men probeert ons doelbewust kapot te maken", aldus de topman. De Spaanse justitie is inmiddels een onderzoek begonnen naar verdachte betalingen van de club aan een voormalige baas van de scheidsrechterscommissie.

"Denk niet dat wij ons alleen maar gaan verdedigen, wij gaan ook de aanval kiezen", zo sprak Laporta in een video-boodschap de leden van de club toe. "Er zijn personen die Barcelona willen destabiliseren, op de korte en vooral op de lange termijn. We zullen dit allemaal gaan bewijzen."

Het Openbaar Ministerie klaagde Barcelona eerder aan voor betalingen aan een bedrijf dat in handen was van een voormalige baas van de scheidsrechterscommissie in Spanje. De oud-voorzitters Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell zouden zich daarmee schuldig hebben gemaakt aan omkoping. De betreffende arbiter is José Maria Enriquez Negreira. Het zou gaan om betalingen tussen 2001 en 2018 ter hoogte van 6,5 miljoen euro.

Barcelona is momenteel koploper in de Spaanse competitie. Zondag staat het topduel met achtervolger en titelverdediger Real Madrid op het programma.

Bron: ANP