Ga naar de inhoud
OneLove

Kökcü zondag in Klassieker met aangepaste aanvoerdersband

Orkan Kökcü draagt zondag een aangepaste aanvoerdersband. Beeld © Maurice van Steen / ANP

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü gaat zondag in de competitiewedstrijd tegen Ajax met een aangepaste aanvoerdersband spelen. Komend weekend wordt er wederom een OneLove-actie gehouden, maar de middenvelder wil de bijbehorende band niet dragen.

Op de band die Kökçü zondag wel gaat dragen komt de tekst 'Respect voor iedereen' te staan. "Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan de achterliggende boodschap van deze actie, namelijk een statement tegen racisme en discriminatie", zegt de middenvelder.

'De tekst op onze aanvoerdersband, die ik ook zondag weer met trots zal dragen, dekt voor mij beter de lading en past bovendien beter bij mij."

De tekst 'Respect voor iedereen' dekt voor mij beter de lading en past bovendien beter bij mij

De 22-jarige Kökçü weigerde in oktober vorig jaar in de uitwedstrijd tegen AZ de OneLove-band te dragen omdat hij naar eigen zeggen zeggen 'geen uithangbord' wilde zijn van van de lhbti-beweging. De actie stond toen in het teken van Coming Out Day. 

Ook Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi weigerde toen de speciale band te dragen. Hij droeg toen in de uitwedstrijd tegen Ajax een witte band met daarop in zwarte letters het woord 'respect'. Bij Feyenoord fungeerde Gernot Trauner tegen AZ eenmalig als captain. Hij speelde wel met de OneLove-band.

Kökçü
Lees ook:
Kökçü wil geen 'uithangbord' zijn voor OneLove-actie

"Net als de voorgaande edities ondersteunt Feyenoord de boodschap achter de OneLove-actie van aankomend weekend", zegt een woordvoerder van Feyenoord. "De club vindt het belangrijk zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme, waar deze speelronde in het Nederlandse voetbal aandacht voor wordt gevraagd."

Speldje

Trainer Arne Slot draagt rondom de wedstrijd een OneLove-speldje en de club zegt via de digitale kanalen aandacht te vragen voor het onderwerp.

Bron: RTL Nieuws / ANP