Ga naar de inhoud
Speler aangevallen

Supporter PSV rent veld op en slaat keeper Sevilla in gezicht

Beeld © Associated Press

Een supporter van PSV is in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Sevilla in de Europa League het veld opgerend. Daarbij viel hij keeper Marko Dmitrovic aan.

PSV
Lees ook:
PSV ondanks zege op Sevilla (2-0) uitgeschakeld in Europa League

Meerdere beveiligers kwamen snel het veld op om de man weg te voeren. Dmitrovic gebaarde naar de medische staf van Sevilla dat hij niet behandeld hoefde te worden.

PSV stond op het moment dat de man het veld opkwam met 1-0 voor. PSV-directeur Marcel Brands is woedend op de supporter in kwestie. "Ik heb hier geen woorden voor", zei Brands. "Het is verschrikkelijk, ook dat hij zijn mede-supporters te schande maakt."

"Het is ondenkbaar dat je als supporter een speler aanvalt", reageerde PSV-trainer Ruud van Nistelrooij na afloop. "Dit keuren we met z'n allen af. Het is betreurenswaardig dat we het hier over moeten hebben." Bekijk hier beelden, gemaakt vanaf de tribune, van de nasleep:

PSV kan vermoedelijk een flinke straf van de UEFA tegemoet zien. "Ik heb hier ook geen ervaring mee", aldus directeur Brands. "Vuurwerk of andere dingen op het veld gooien is natuurlijk niet goed, maar dit gaat wel een stuk verder. Ik schaam me hier diep voor. We moeten dit keihard aanpakken en zorgen dat hij nooit meer in het stadion komt."

De wedstrijd eindigde nog in 2-0. Voor PSV was die zege niet genoeg om de achtste finales te halen.