Ga naar de inhoud
Voetbal

Aké weet dat Manchester City het lastig krijgt tegen Leipzig

Volgens Nathan Aké is Manchester City er zeer veel aangelegen om de Champions League dit seizoen te winnen. Dat zei de Nederlandse verdediger van de Engelse kampioen een dag voor de uitwedstrijd tegen RB Leipzig, in de achtste finales van het toernooi. "Het wordt misschien wel tijd."

Wel nuanceerde hij dat. "Een club als de onze wil alle wedstrijden winnen. Dat hoort nu eenmaal bij onze status. Maar de Champions League is het grootste toernooi voor clubs en dat hebben we nog nooit gewonnen. Dus is er ons heel veel aan gelegen dat nu wel te doen. En we hebben er ook heel veel vertrouwen in."

Het kan ook, aldus de international van Oranje. "Het gaat goed met ons. Natuurlijk winnen we niet elke wedstrijd, maar daar moeten we ons overheen zetten. Ons niveau is heel stabiel. Maar dat Leipzig heel moeilijk te verslaan is weten we van eerdere duels. Een elftal met heel veel energie en met zeer goede aanvallers. We moeten goed zijn om over twee wedstrijden als winnaar uit de strijd te komen."

Vertrouwen

Zelf is hij bezig aan een goed seizoen, als centrale verdediger of als linksachter. "Het eerste jaar hier was moeilijk voor mij. Door blessures kwam ik niet goed in mijn ritme. Daarna is het beter gegaan, het vertrouwen kwam eigenlijk al het vorige seizoen. Nu krijg ik veel speeltijd. Op welke positie ik speel maakt me niet veel uit. De manager is altijd duidelijk, dus ik weet altijd wat hij van mij verwacht. Hij weet bovendien wat hij van mij kan verwachten. En dat is niet dat ik elke week een doelpunt maak."

In de Premier League staat Manchester City momenteel op de tweede plaats, achter Arsenal.

Bron: ANP