Ga naar de inhoud
Seizoen 2013-2014

Manager: ex-Vitesse-speler Atsu dood aangetroffen na aardbeving

Voormalig Vitesse-voetballer Christian Atsu is dood aangetroffen onder het puin in zijn door de aardbevingen zwaar getroffen woonplaats Antakya in Turkije. Dat heeft zijn manager Murat Uzunmehmet bevestigd.

"Er worden nu nog andere voorwerpen gevonden. Zijn telefoon hebben we ook al aangetroffen", zegt Uzunmehmet vanuit de zuidelijke provincie Hatay.

Vorige week dinsdag, een dag na de zware aardbevingen, meldde de Ghanese voetbalbond nog dat de 31-jarige Atsu levend onder het puin was gevonden. Zijn trainer Volkan Demirel en ook zijn zaakwaarnemer Nana Sechere spraken dit later tegen. Bijna twee weken na de ramp blijkt dat de Ghanees, net als zeker 45.000 anderen in Turkije en Syrië, de ramp niet heeft overleefd.

Dodental
Lees ook:
Dodental door aardbeving opgelopen tot boven de 40.000

Vrijdag maakte zijn club Hatayspor bekend dat Atsu eigenlijk een paar uur voor de aardbeving naar Frankrijk zou gaan om een nieuwe club te zoeken. Hij vond dat hij te weinig speeltijd kreeg. Een dag voor de zware aardbevingen maakte de aanvaller ver in de blessuretijd het winnende doelpunt tegen Kasimpasa. Daarna besloot Atsu toch te blijven.

Atsu speelde in het seizoen 2013-2014 voor Vitesse, dat hem huurde van Chelsea. "Rust zacht, Atsu", schrijft de club uit Arnhem op Twitter: 

De Ghanees voetbalde ook voor onder meer FC Porto, Everton, Málaga en Newcastle United. Hij speelde sinds afgelopen september voor Hatayspor, dat zich inmiddels heeft teruggetrokken uit de Turkse competitie.

Lichaam naar Ghana

Volgens Hatayspor gaat het lichaam van Atsu naar Ghana. "We zullen je niet vergeten", schrijft de Turkse club op Twitter. "Vrede zij met jou, prachtig mens. Er zijn geen woorden om ons verdriet te beschrijven." "Een goede speler en een speciaal persoon", zegt zijn oude club Newcastle United.

Bekijk ook: Turkse Ali zit na aardbeving zonder hulp

01:08
Waar op veel plekken in Turkije mensen geholpen worden, is dat voor Ali en zijn familie heel anders.
Bron: RTL Nieuws / ANP