Ga naar de inhoud
Voetbal

Slot had zich al neergelegd bij uitschakeling Feyenoord in beker

Trainer Arne Slot van Feyenoord had zich al neergelegd bij uitschakeling in de KNVB-beker. NEC leek de Rotterdammers in de achtste finales te verslaan, maar na een sensationele slotfase vond Feyenoord alsnog een manier om de kwartfinales te bereiken.

"Ik dacht: dit gaat 'm niet meer worden", bekende Slot na afloop van de met 5-3 gewonnen penaltyreeks. "Door de 1-2 en de rode kaart kregen we weer een klein beetje hoop en uiteindelijk kregen we zelfs grote kansen om nog te winnen voor de verlenging."

Feyenoord liet tegen het tiental uit Nijmegen veel mogelijkheden onbenut, mede omdat NEC-keeper Mattijs Branderhorst uitblonk. "Ik heb liever dat we wat minder vaak schieten en wat grotere kansen creëren. We moeten er erg veel moeite voor doen. In het half uur van de verlenging zag je ook dat de vermoeidheid bij ons een rol begon te spelen bij ons", aldus Slot.

Uitwedstrijd bij sc Heerenveen

"Het is natuurlijk niet ideaal dat deze wedstrijd 120 minuten duurde, zeker gezien de blessures die we hebben. Daarom is het in mentaal opzicht natuurlijk wel heel lekker dat we hebben gewonnen en door zijn." Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 en na de verlenging 4-4.

Zondagavond komt Feyenoord weer in actie. De ploeg van Slot reist af naar Friesland voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Een dag eerder wordt de tegenstander voor de kwartfinale in de beker bekend.

Bron: ANP