Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Ten Hag baalt van 'onacceptabele' trage start United

Trainer Erik ten Haag baalde ervan dat Manchester United zo moeizaam op gang kwam in de thuiswedstrijd tegen Leeds United. De ploeg van Ten Hag kwam woensdagavond met 2-0 achter tegen de nummer 16 van de Premier League, maar wist een nederlaag uiteindelijk nog te voorkomen: 2-2.

"Je kunt stellen dat we een punt hebben gepakt, omdat we terug zijn gekomen van een 2-0-achterstand. Maar aan de andere kant: als je zo begint, dan is dat onacceptabel. Je moet klaar zijn voor een strijd en wij waren dat niet", zei Ten Hag.

United keek al na een minuut tegen een achterstand aan. Kort na rust werd het zelfs 0-2 door een eigen doelpunt van Raphaël Varane. "Toch hadden we deze wedstrijd moeten winnen als je ziet hoeveel kansen we hebben gecreëerd. Daarom hou ik er gemengde gevoelens aan over", aldus de trainer.

Doelpunten Rashford en Sancho

Marcus Rashford en Jadon Sancho kwamen tot scoren voor de ploeg van de Nederlandse trainer. Voor Sancho was het zijn eerste doelpunt sinds september. "Ik ben heel blij dat hij de goede kant op gaat", zei Ten Hag. "Ik hoop dat hij het momentum vast kan houden en ik ben er zeker van dat dit hem sterker zal maken en hem nog meer zal motiveren. Hij heeft het zelf in handen en als hij blijft investeren, kan hij vaker uitblinken. Hij is namelijk een geweldige speler."

Zondag is Leeds United opnieuw de tegenstander, dan in Leeds.

Bron: ANP