Ga naar de inhoud
Naar kwartfinales KNVB-beker

Feyenoord wint na bizarre wedstrijd met strafschoppen van NEC

Uiteindelijk wint Feyenoord dan toch. Beeld © ANP

Feyenoord heeft na een zwaarbevochten zege op NEC Nijmegen de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. De ploeg had in de vrieskoude Kuip strafschoppen nodig om van het stugge Gelderse team te winnen. Igor Paixão maakte in de penaltyeeks de winnende.

De stand na de reguliere speeltijd was 2-2. In de verlenging scoorden beide ploegen nogmaals twee keer, wat leidde tot een eindstand van 4-4. Na 120 minuten waren dus penalty's nodig om de zinderende bekerwedstrijd te beslissen.

Vijftig schoten op doel

De Rotterdamse ploeg had in de wedstrijd veruit het meeste balbezit en zette NEC constant onder druk, maar de manschappen van trainer Arne Slot stuitten keer op keer op de defensie van NEC. Doelman Mattijs Branderhorst groeide uit tot de uitblinker van de ploeg met 23 reddingen. Feyenoord noteerde in totaal vijftig schoten op doel.

Feyenoord
Lees ook:
Feyenoord voorkomt nederlaag tegen PSV in absolute slotfase

NEC schopte het verrassend genoeg tot een 2-0-voorsprong in de eerste helft. Dat gebeurde dankzij treffers van Calvin Verdonk en Pedro Marques. In de tweede helft voerde Feyenoord een ware stormloop uit op het doel van NEC, maar het lukte maar niet doelman Branderhorst te passeren.

Uitschakeling hing in de lucht, totdat Feyenoord in de slotfase plotseling nog twee keer scoorde en op 2-2 kwam. Orkun Kökcü benutte een strafschop en Paixão scoorde.

Verrassing na verrassing

De extra speeltijd was nog maar net begonnen of NEC kwam weer verrassend op voorsprong: 2-3. Jordy Bruijn wist de bal, na gestuntel achterin bij Feyenoord, langs keeper Timon Wellenreuther te frommelen. Een minuut later trok Santiago Giménez de stand weer gelijk met een goal voor de Rotterdammers.

Taabouni
Lees ook:
Taabouni maakt basisdebuut bij Feyenoord tegen NEC

De ingevallen Javairô Dilrosun maakte 4-3 in minuut 116 en Feyenoord dacht de winst alsnog binnen te halen, maar NEC toverde er weer vanuit het niets een gelijkmaker uit via Bruijn: 4-4.

Magie doelman verdwenen

In de strafschoppenserie was Branderhorst zijn magie kwijt. Hij zag alle vijf penalty's van de Feyenoorders langs zijn oren vliegen. Wellenreuther liet er vier door, maar hij stopte de inzet vanaf 11 meter van Ilias Bronkhorst.

Minuut
Lees ook:
Minuut stilte bij KNVB-bekerwedstrijden vanwege aardbevingen