Ga naar de inhoud
KNVB-beker

Branthwaite helpt PSV met twee treffers aan bekerzege op FC Emmen

PSV heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De nummer 4 van de Eredivisie was in het eigen stadion met 3-1 te sterk voor FC Emmen.

Jarrad Branthwaite had een hoofdrol in Eindhoven. De 20-jarige Engelsman tekende in het eerste kwartier voor twee treffers. Luuk de Jong scoorde eveneens voor PSV. Mark Diemers deed wat terug namens Emmen. Met het resultaat neemt PSV revanche voor de 1-0-competitienederlaag bij het laaggeklasseerde Emmen van twee weken geleden.

PSV blijft jagen

Branthwaite, die in de Eredivisie nog maar één treffer achter zijn naam heeft, knikte in de 7e minuut een vrije trap van Joey Veerman binnen, 1-0. De van Everton gehuurde verdediger verdubbelde even later de voorsprong door met een licht aangeraakt schot de 2-0 binnen te schieten.

Minuut
Lees ook:
Minuut stilte bij KNVB-bekerwedstrijden vanwege aardbevingen

Ondanks de voorsprong bleef PSV jagen op meer. Johan Bakayoko en Jordan Teze kregen schietkansen en in de slotfase van de eerste helft waren Ibrahim Sangaré en basisdebutant Patrick van Aanholt dicht bij een treffer. Aan de andere kant van het veld zag PSV-doelman Joël Drommel, de keeper voor het bekertoernooi, voor rust alleen Diemers een poging wagen.

Emmen beter in de wedstrijd

In de openingsfase van de tweede helft was het opnieuw Diemers die uithaalde en deze keer vloog zijn schot via de onderkant van de lat binnen, 2-1. Hoewel Emmen na het doelpunt beter in de wedstrijd kwam, hoefde Drommel zelden handelend op te treden. Op aangeven van invaller Thorgan Hazard besliste De Jong een kwartier voor tijd de wedstrijd door de 3-1 binnen te schieten.

De van een blessure herstelde PSV-verdediger Olivier Boscagli maakte vijf minuten voor tijd zijn rentree na tien maanden afwezigheid.