Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax-directeur Van der Sar: vertrek Blind had anders gemoeten

Het vertrek van Daley Blind bij Ajax had anders gemoeten. Dat zei algemeen directeur Edwin van der Sar in het programma Rondo op Ziggo Sport. "Hij is een fantastische jongen, heeft veel voor Ajax betekend en had een goed afscheid bij Ajax moeten hebben. Dat is niet gebeurd."

Blind liet eind december zijn contract bij Ajax ontbinden. De verdediger, die 333 wedstrijden speelde voor Ajax, was ontevreden over zijn positie onder de inmiddels ontslagen trainer Alfred Schreuder. De international van Oranje raakte zijn basisplaats kwijt. Van der Sar wilde daar niet veel over kwijt. "Ik denk dat hun relatie niet sprankelend was."

De oud-keeper betreurde wel dat hij de breuk niet heeft kunnen voorkomen door bijvoorbeeld een gesprek te arrangeren. "Dat had je weer bij elkaar kunnen brengen. Het lag als eerste bij de technische mensen, maar als algemeen directeur ben je overal verantwoordelijk voor."

De 32-jarige Blind heeft bij zijn nieuwe club Bayern München een contract tot het einde van het seizoen, maar een terugkeer naar Ajax ziet Van der Sar niet gebeuren. "We hadden met het aantrekken van Owen Wijndal al voorgesorteerd op de leeftijd van Daley en Jorrel Hato, een jongen van 16 jaar die het fantastisch doet, wordt ook langzaam gebracht. Op dat vlak denk ik dat die boot gepasseerd is."

Bron: ANP