Ga naar de inhoud
Voetbal

Van der Sar wil snel duidelijkheid over technisch directeur Ajax

Ajax wil binnen twee maanden duidelijkheid over wie de nieuwe technisch directeur wordt. Dat zei algemeen directeur Edwin van der Sar in het programma Rondo op Ziggo Sport. "Er is nu duidelijkheid over de trainer. John Heitinga blijft tot het einde van het seizoen. Het wordt nu wel tijd dat we duidelijkheid gaan scheppen over de functie van technisch directeur. Dat kan iemand van binnen de club worden of buiten de club. We gaan de functie wel splitsen. De positie van technisch directeur is zoveel groter geworden", aldus de oud-keeper.

Een jaar geleden moest Marc Overmars het veld ruimen bij Ajax als directeur voetbalzaken na grensoverschrijdend gedrag. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zijn sindsdien de tijdelijke technische managers. "We hebben al wel met kandidaten gesproken, maar daar is niets uit gekomen. Dat had te maken met beschikbaarheid of een te klein kaliber", zei Van der Sar.

Ajax besloot trainer Alfred Schreuder eind januari te ontslaan na de aanhoudend tegenvallende prestaties. Dat gebeurde vrij verrassend vrijwel meteen na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1). "Het kon niet langer wachten. Ik vond het niet nodig dat Alfred die avond nog voor alle camera's moest verschijnen, terwijl al duidelijk was dat we niet met hem zouden doorgaan", lichtte Van der Sar toe.

Hij zei ook geen spijt te hebben gehad van de aanstelling van Schreuder. "We zagen in hem een capabele trainer met een filosofie en tactisch vermogen. Hij had eerder als assistent onder Erik ten Hag goed werk gedaan. Waarom het niet lukte, is moeilijk te zeggen. Sommige zaken zijn onverklaarbaar en soms zie je het als directie ook te laat. We hoopten na de winterstop nog op een omslag, waar we bleven onnodig punten verspelen en een topclub als Ajax kan zich dat niet blijven permitteren."

Bron: ANP