Ga naar de inhoud
Voetbal

Minuut stilte bij KNVB-bekerwedstrijden vanwege aardbevingen

De wedstrijden in de achtste finales van de KNVB-beker worden deze week voorafgegaan door een minuut stilte vanwege de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook bij de twee duels die maandagavond in de eerste divisie worden gespeeld is er een minuut stilte, zo heeft de KNVB bekendgemaakt.

"Onze gedachten zijn bij iedereen die is getroffen door de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Bij alle wedstrijden vanavond in de Keuken Kampioen Divisie en deze week voor de TOTO KNVB Beker wordt een minuut stilte gehouden uit respect voor de slachtoffers", aldus de voetbalbond.

Dinsdag, woensdag en donderdag worden er acht bekerwedstrijden gespeeld, waarvan AZ - FC Utrecht dinsdag om 18.45 uur de eerste is. PSV neemt het woensdag op tegen FC Emmen, Feyenoord tegen NEC Nijmegen. Donderdag wacht Ajax de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Maandagavond staan in de Keuken Kampioen Divisie de duels Willem II - FC Eindhoven en Jong Ajax - PEC Zwolle op het programma. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Bron: ANP