Ga naar de inhoud
Voetbal

Heerenveen zonder Van Amersfoort en Noppert in beker tegen NAC

Sc Heerenveen moet het dinsdag in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda stellen zonder Pelle van Amersfoort en keeper Andries Noppert. Jeffrey Bruma en Thom Haye zijn er wel bij in Breda.

Van Amersfoort werd afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht halverwege gewisseld. "Hij voelde al iets in de warming-up, maar wilde het toch proberen. In de rust hebben we hem alsnog gewisseld", aldus trainer Kees van Wonderen. Noppert liep eind vorige maand een spierblessure in zijn bovenbeen op. Daarvan is hij nog niet hersteld.

Van Wonderen kan wel beschikken over Bruma en Haye, die afgelopen weekend ook uitvielen in Utrecht. "Het belangrijkste is dat we doorgaan in de beker. Daar heb je fitte jongens voor nodig", zei Van Wonderen. "Maar we kijken ook met een schuin oog naar de volgende weken. Op die weegschaal balanceren we."

NAC verleden Van Wonderen

Zelf speelde Van Wonderen van 1994 tot 1996 voor NAC, dus hij weet hoe de sfeer er kan zijn. "Ze hebben een trouwe aanhang, het is mooi om daar te spelen. Ze gaan er opklappen, gesteund door de fans. Daar moet je klaar voor zijn."

NAC - Heerenveen begint om 21.00 uur. De inzet van een duel is een plek in de kwartfinales.

Bron: ANP