Ga naar de inhoud
Voetbal

Koploper Feyenoord ontvangt achtervolger PSV zonder keeper Bijlow

Koploper Feyenoord kan zondag in de Eredivisie verder uitlopen op de concurrentie. De Rotterdammers ontvangen om 14.30 uur PSV, dat op de derde plaats staat met een achterstand van 4 punten. Feyenoord zag zaterdag nummer 2 AZ punten verspelen bij FC Volendam (1-1).

Het elftal van trainer Arne Slot heeft niet de beschikking over Justin Bijlow. De doelman liep op de training een breuk in zijn pols op en is voor langere tijd uitgeschakeld. De Duitser Timon Wellenreuther is normaal gesproken zijn vervanger. Ook middenvelder Sebastian Szymanski ontbreekt wegens een blessure. Slot zei vrijdag op een persconferentie dat Quinten Timber op zijn plek begint.

PSV moet het doen zonder de geschorste Mauro Júnior. Mogelijk dat coach Ruud van Nistelrooij nieuwkomer Patrick van Aanholt als linksback direct laat debuteren. De Belgische middenvelder Thorgan Hazard, die net als Van Aanholt op huurbasis is vastgelegd, kan ook een gedeelte van de wedstrijd meedoen.

Feyenoord verloor dit seizoen de uitwedstrijd tegen PSV met 4-3. Dat is voor de lijstaanvoerder voorlopig de enige nederlaag in de competitie.

Bron: ANP