Ga naar de inhoud
Voetbal

Liverpool-trainer Klopp snapt niets van transferuitgaven Chelsea

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool begrijpt niet hoe Chelsea zoveel geld heeft kunnen uitgeven op de transfermarkt. De Engelse club trok afgelopen zomer en deze winter voor in totaal meer dan 600 miljoen euro nieuwe spelers aan. "Het zijn allemaal echt goede voetballers, wat dat betreft zeg ik 'gefeliciteerd' tegen ze. Maar ik snap niet hoe dit mogelijk is", zei Klopp tijdens zijn vooruitblik op het competitieduel van zaterdag met Wolverhampton Wanderers.

De Duitser werd aan het begin van de persconferentie gevraagd naar de uitgaven van Chelsea. De Londense club, die vorig jaar werd overgenomen door een consortium onder leiding van de Amerikaan Todd Boehly, gaf afgelopen maand weer zo'n 300 miljoen euro uit. Zo kwam Noni Madueke voor 40 miljoen euro over van PSV en betaalde Chelsea een Brits recordbedrag van ruim 120 miljoen euro voor de Argentijnse middenvelder Enzo Fernández.

"Zonder mijn advocaat ga ik hier niets over zeggen", aldus Klopp, die er snel aan toevoegde dat dat een grapje was. "Chelsea heeft de afgelopen twee transferperiodes voor grote bedragen spelers gehaald. Als je dat kan doen, moet je het doen. Maar ik snap het niet. Het is ook niet aan mij om uit te leggen hoe dit werkt."

Zowel Liverpool als Chelsea is bezig aan een teleurstellend seizoen in de Premier League. De 'Reds' staan op de negende plaats, vlak boven de 'Blues'.

Volgens Klopp sluit Virgil van Dijk komende week weer voorzichtig aan bij de groepstraining. De verdediger staat sinds begin januari aan de kant met een spierblessure.

Bron: ANP