Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV-trainer Van Nistelrooij vreesde voor vertrek Sangaré

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is blij dat hij, naast aanvallers Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea), middenvelder Ibrahim Sangaré de voorbije transferperiode niet kwijt is geraakt. "Dat vind ik wel ja, dat het een wonder is dat hij hier nog speelt. Het verbaast me dat er tussendoor niet iemand met een zak geld langs is gekomen. Gelukkig bleef het belletje uit", aldus de coach in aanloop naar de topper van zondag tegen koploper Feyenoord in De Kuip.

Van Nistelrooij vindt de rol van de 25-jarige Ivoriaanse middenvelder Sangaré in de groep erg belangrijk. "Het is een geweldige jongen en zeer populair bij iedereen", zei de oud-spits, die wel vindt dat Sangaré snel beter Engels moet leren. "Als hij wat zegt, wordt er namelijk geluisterd. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt, ook als hij aan de bal is. Als hij daar nog een stap in zet, wordt hij een complete middenvelder die een mooie toekomst tegemoet gaat."

De voorbije week was, op het gebied van transfers, spannend voor PSV en Van Nistelrooij. "Ik zit niet in het 'crisiscentrum', maar word natuurlijk wel over alles ingelicht", aldus de coach. "Uiteindelijk is met de komst van Fábio Silva, Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt gelukt wat we wilden en kijken we tevreden terug. Complimenten aan iedereen die daar hard voor heeft gewerkt."

Bron: ANP