Ga naar de inhoud
Voetbal

Van Nistelrooij aangeslagen na slecht nieuws over perschef PSV

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is zwaar aangeslagen na het slechte nieuws over Thijs Slegers. De 46-jarige perschef van PSV, die een paar jaar geleden getroffen werd door leukemie, maakte donderdag bekend dat hij niet meer beter wordt.

"Het is ingeslagen als een mokerslag", vertelde Van Nistelrooij. "We moeten dit heel goed verwerken met elkaar. Als je je gaat inbeelden hoe dit voor hem en zijn gezin is, dan is dat zeer verdrietig."

Slegers is sinds 2016 manager mediazaken bij PSV. "Thijs is een collega waar je heel nauw mee samenwerkt", aldus Van Nistelrooij. "De directie, maar ook de technische staf en spelers. Je weet wat voor persoon hij is, hoe hij gevochten heeft in de periode dat hij ziek was. Hij kwam er eerst goed uit. Daarna volgde deze dreun van ongekende orde. Zijn positiviteit en levenslust inspireren ons allemaal."

Van Nistelrooij zei dat twee dagen voor de topper in de Eredivisie tegen Feyenoord en drie dagen na het verstrijken van de transferdeadline. "Daar maakten we ons toen heel druk om", aldus de trainer. "Nu ga je weer je werk doen. Je wilt er alles uithalen. Maar dit zet wel dingen in perspectief. Je gaat relativeren, dat is goed. Het gaat om je gezondheid en je familie. Voetbal is de belangrijkste bijzaak."

Bron: ANP